Faylinn

Mjau.

Publicerad 2010-05-14 19:14:00 i Vardagstankar,

Vi hade besök på uteplatsen idag, Cleo gav den en praktutskällning. En stund tidigare hade jag sett den dingla i en buske med tre skator omkring sig, vet inte riktigt vad den ville åstakomma men en av skatorna verkade i alla fall mucka gräl.Synd för Cleo att jag planerar att skaffa katt i framtiden. En fiende i hemmet.

Lugnande signaler.

Publicerad 2010-05-09 18:40:00 i Vardagstankar,

Haft utbildning i helgen igen. Efter ett par kaotiska veckor hoppades jag på att den här helgen skulle få mig tillbaka på fötterna igen när det gäller hunderiet, och visst känns det bättre nu! Motivationen är inte fullt tillbaka på samma nivå som för någon månad sedan men det kommer nog.

Det här blocket kallas "Läsa hund" och det är precis vad vi gjort. Igår studerade vi valpar och idag vuxna hundar, det filmades och analyserades. Vi fick även se en film om lugnande signaler och jag håller precis på läsa min nyinköpta bok "I samspråk med hunden - lugnande signaler" av Turid Ruugas och rent spontant känner jag bara, varför får inte alla hundägare lära sig om detta? Så mycket man gått miste om! Igår när jag kom hem kändes det som att en helt ny dörr till relationen mellan mig och Cleo öppnades och jag känner mig nästan dum som inte sett dessa signaler tidigare. Eller rättare sagt, jag har sett dem men inte förstått vad de betyder.Många omkring mig har varit skeptiska till den här utbildningen men jag kan ärligt säga att den varit värd vartenda öre. Även om jag väljer att inte jobba med hundar efter det här, så har jag lärt mig så enormt mycket som kommer hjälpa mig i mitt framtida hundliv. För hundar kommer jag inte leva utan.

Förresten har jag träffat flera härliga Shelties i helgen så nu är de högst upp på önskelistan igen.

Om

Min profilbild

Sandra

Mitt namn är Sandra och jag är en norrbottning bosatt i Stockholm. Jag bloggar om min vardag, konst i olika former, djur, skönhet och helvegetarisk/vegansk kost.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela