Faylinn

2013

Publicerad 2013-12-31 13:45:42 i Foto - Vardag, Instagram, Vardagstankar,

 
Så lider det här året mot sitt slut. 2013 har bara rusat förbi för mig. Jag har fått många nya insikter det här året och även om det varit tungt i perioder så tycker jag ändå att det varit ett bra år! Trots ett ofta kaotiskt inre känns det som att jag hittat mig själv litegrann, hur klyschigt det än låter. Jag har börjat förstå varför jag reagerar som jag gör och varför jag har svårt att hantera vissa saker och situationer. Insikten om att jag är en introvert har helt klart hjälpt mig att acceptera mina aviga sidor, i en värld där extroversion är normen.
 
Jag är väldigt tacksam för att jag fått spendera så pass mycket tid med min älskade familj av tvåbenta och fyrbenta det här året. Både de som bor här under samma tak som mig och de som bor 100 mil norrut. Då vi inte varit upp sedan förra julen är jag väldigt glad för att min familj väljer att hälsa på oss så pass ofta.
 
 
Jag hade några mål för det gångna året, mest ytliga sådana, vilket är ganska lustigt då hela det här året har präglats av reflektion och självanalys för mig. Det kanske är därför inte särskilt många av dem uppfylldes? ;) Men några av dem gjorde det i alla fall.
Mina mål för 2013.
 
Bland annat gick jag som sagt en danskurs och hade gärna gått en till i höstas om ekonomin tillåtit. Min matlagning har blivit aningen bättre och mer varierad (framför allt bättre för samvetet!). Jag har målat några tavlor i akryl, men inte alls så många som jag hade hoppats på. Några andra mål fullföljde jag under en period men det rann sedan ut i sanden, som att jag varje kväll skulle skriva ned något som varit bra med dagen. Och vissa saker gick inte att uppfylla på grund av min fattiga studentkassa, att införskaffa ett digitalpiano till exempel. Men den drömmen har inte dött ännu!
 
 
2014 då? Största målet är så klart att gå klart min utbildning och förhoppningsvis få ett jobb inom en snar framtid efter det. Men jag hoppas även på att jag kan fortsätta utveckla min konstnärliga sida, för det är när jag målar och skapar saker som jag mår som allra bäst.
 
 
 
Så med det önskar jag er ett gott nytt år och god fortsättning! Hoppas 2014 blir ett förträffligt år för oss alla :)
 

Julen

Publicerad 2013-12-29 12:29:00 i Vardagstankar,

 
Så var julen över och förbi! Jag och Robin firade julafton här hemma och det blev väldigt mysigt ändå trots snöns frånvaro, fast visst kändes det lite konstigt. 
Vi åt julmat, öppnade paket och tittade på film. Jag fick bland annat en glassmaskin av tomten i år! Jättekul, så nu kan jag testa olika recept ur boken jag fick från Djurens Rätt när jag blev medlem. 
 
   
 
Min julmat bestod i vegobullar från Anamma, mild chörizokorv från Astrid & Aporna, hemmagjord rödbetssallad, senapsaubergine (istället för sill) och vegojansson. Och så lite svampsås och potatis på det. Blev supergott!
 
Bakade även veganska lussebullar några dagar innan jul. Har bara bakad bullar en gång förut och det var på hemkunskapen i högstadiet, så jag var lite nervös. Har ingen köksassistent heller så jag fick knåda för hand. Men det gick utmärkt! Smakar hur bra som helst också, så bra att de snart är slut i frysen :(
 
Nu ska jag väcka resten av flocken så vi kan gå ut i den fina vädret!

Jullov

Publicerad 2013-12-20 17:13:19 i Skola, Vardagstankar,

Nu! Nu tar jag julledigt. Har precis laddat upp hemtentan i branschjuridik på kurswebben och ska nu inte göra ett dyft skolarbete förrän efter julhelgen. 
 
Min dator har gått i strejk och bråkar värre än vanligt, det tog därför 2 timmar för mig att komma på ett sätt att öpnna dokumentet med min påbörjade hemtenta. Det verkar som att hela Mina Dokument-mappen tycker att jag inte längre har behörighet till mina filer. Får försöka lösa det. Men inte nu.
 
För nu är jag ledig! :)
 
 
 

Om

Min profilbild

Sandra

Mitt namn är Sandra och jag är en norrbottning bosatt i Stockholm. Jag bloggar om min vardag, konst i olika former, djur, skönhet och helvegetarisk/vegansk kost.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela