Faylinn

Ett aktivt val

Publicerad 2013-12-15 12:54:00 i Djurrätt, Sandra,

Sedan jag skrev inlägget om att jag slutat äta fisk har tanken på vegansk kost gnagt i mitt sinne varje dag. 
Är det egentligen en så stor uppoffring? Jag är ju redan laktosintolerant så att sluta med mjölkprodukter känns inte som en sån big deal, snarare tvärtom, nu får jag en anledning att inte äta den där bakelsen eller maträtten som ger mig ont i magen. Och varje gång jag köper ett paket ägg tänker jag på de stackars hönsen som trängs i jättestora illaluktande salar och på tuppkycklingarna som mals ned levande för att de inte värper ägg.
 
Det gör ont i mig. Det är därför jag nu väljer att sluta äta animalier. Jag kan inte med gott samvete äta mjölkprodukter när jag vet att kalven tas från kon bara ett par dagar efter födseln. Tänk er själva att bli bestulen på sitt barn så tidigt. Man inseminerar kor en gång om året för att de ska fortsätta ge mjölk, mjölk som är ämnad för dennes kalv.
 
Djur är individer och har känslor, det vet alla som ägt ett husdjur. Kor, grisar och höns, alla är de kännande varelser. Vissa människor kan koppla bort det här och säga "Jag bryr mig inte, kött är gott". Det får stå för dem. Jag kan inte göra det när jag gråter av att se och läsa om hur djuren behandlas på svenska gårdar.
 
För er som i förskräckelse undrar om jag nu kommer att dö av undernäring och bristsjukdomar så kan jag trösta er med att jag är väl insatt i vad det innebär att äta veganskt. Troligtvis kommer jag äta bättre och mer varierat nu än vad jag gjort de senaste åren, då det krävs lite mer engagemang och större variation i matlagningen för att få i sig allt kroppen behöver. 
 
Lägg den oron på djuren istället.

Kommentarer

Postat av: Maddis

Publicerad 2013-12-16 08:58:21

Hurra, vilket bra beslut!

Svar: Jaa! Känns super :)
Sandra

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Sandra

Mitt namn är Sandra och jag är en norrbottning bosatt i Stockholm. Jag bloggar om min vardag, konst i olika former, djur, skönhet och helvegetarisk/vegansk kost.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela