Faylinn

Jul

Publicerad 2013-01-02 11:52:00 i Foto - Vardag, Vardagstankar,

 

 
 
 
Julen firade vi uppe i Kalix. Det var mysigt att åka iväg några dagar och andas lite norrländsk luft. Det är så tyst där uppe, man blir lugn i sinnet. Ja bortsett från när 3 pudlar får ryck och skäller på absolut ingenting ca 20 gånger om dagen :) Det var för kallt för att kunna gå några längre promenader (Cleo's tassar blir stelfrusna på en halv minut), så min kropp protesterade rätt mycket åt allt onyttigt ätande. Men så är det när man har världens känsligaste mage.
 
På vägen upp stannade vi en natt i Ö-vik och njöt av hotellfrukost innan det bar iväg igen. När vi skulle åka ner körde vi däremot i ett sträck och det tog 13 timmar. Snörök, 40 minuters väntan på mat och folk som kör 70 på 90-väg (trots klar sikt!), var några av de grejer som sinkade oss aningen.
 
Det här var nog första gången sedan jag flyttade för snart 5½ år sedan som jag faktiskt kunde uppskatta Kalix för vad det är. Jag gillar lugnet, tystnaden och närheten till naturen. Men sådana saker går att finna även här i södra Sverige så jag har inga ambitioner om att flytta tillbaka :) Dessutom slipper jag gärna mörkret och de långa vintrarna.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Sandra

Mitt namn är Sandra och jag är en norrbottning bosatt i Stockholm. Jag bloggar om min vardag, konst i olika former, djur, skönhet och helvegetarisk/vegansk kost.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela