Faylinn

Ladda batterierna

Publicerad 2014-01-22 18:44:29 i Sandra, Vardagstankar,

Idag gör jag ett litet test på mig själv. Då jag ofta blir lättirriterad och ljudkänslig på kvällarna så har jag nu sett till att avgränsa mig från intryck sedan jag kom hem. Ladda batterierna lite. Så får vi se om monstret håller sig borta senare ;)
 
Jag har insett att även om jag blir trött av en dag i skolan, så är det inget mot hur utmattad jag blir av att åka kommunalt hem. Har jag lite ork när jag lämnar skolan så är jag garanterat helt dränerad innan jag är hemma. Jag borde bli bättre på att återhämta mig. Släcka ner, låta TV:n vara avstängd och bara vara. Idag vet jag ju att det är på grund av att jag är introvert min hjärna reagerar på det här viset, och jag vet därför också vad den behöver för att återhämta sig. Men jag är inte så bra på att uppfylla det där sista alla gånger. Det är då jag blir cranky på kvällarna.
 
Om någon är nyfiken på det här med introversion/extroversion så finns det massor att läsa om det på nätet. Jag rekommenderar även boken "Introvert- Den tysta revolutionen" av Linus Jonkman. Det har gett mig så himla mycket att läsa och lära mig om det här. Jag har väldigt många av de typiska drag som alltid räknas upp som introverta och det har fått mig att inse att det inte är någonting fel på mig, jag är inte sämre än någon annan. Jag bara är sån. Ca 1/3 av alla människor är introverta, även om många nog gör sitt bästa för att dölja det. Och nej, det går inte att "bli" extrovert hur mycket man än försöker då dessa drag är någonting man föds med. Däremot kan man allid öva upp extroverta beteenden, vilket introverta gör i princip hela livet.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Sandra

Mitt namn är Sandra och jag är en norrbottning bosatt i Stockholm. Jag bloggar om min vardag, konst i olika former, djur, skönhet och helvegetarisk/vegansk kost.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela